رفع سوء تغذیه جهانی به کمک پروبیوتیک ها!

تحقیقات بسیاری نشان داده اند که پروبیوتیک ها یا باکتری های مفید در سلامت کلی بدن بخصوص سلامت دستگاه گوارش موثر هستند. به تازگی بیل گیتس، نیکوکار مشهور و بنیانگذار مایکروسافت، اظهار داشت که معتقد است پروبیوتیک ها می توانند در دو دهه آینده سوء تغذیه را ریشه کن کنند.

بیل گیتس به عنوان دریافت کننده بورسیه پروفسورهاوکینگ در سال 2019، در دانشگاه کمبریج سخنرانی و به مشکل جهانی گرسنگی تاکید کرد. گیتس برای قداماتی که از طریق بنیاد بیل و ملیندا گیتس درمورد رفع مشکلات سلامتی و نابرابری انجام داده است شناخته می شود. 

او پیش بینی کرد که سوء تغذیه را می توان مهار کرد و دانشمندان قادر به کاهش تعداد مرگ و میر ناشی ازسوء تغذیه در سراسر جهان خواهند بود. با رفع مشکل سوء تغذیه سایر مشکلات سلامتی مانند آسم، آلرژی ها و بیماری های خودایمنی نیز رفع خواهند شد.

بیل گیتس گفت: "از من بارها سوال شده که اگر بتوانم یک مشکل را حل کنم آن چیست؟ و پاسخ من همیشه سوء تغذیه است. سوء تغذیه بزرگترین بی عدالتی در سراسر جهان است. با حل این مشکل می توانیم یکی از بزرگترین عوامل نابرابری را حذف کنیم."

او معتقد است که درک عمیق تر از میکروبیوم انسان می تواند به توضیح این مسئله که پروبیوتیک ها در رفع مشکل جهانی سوء تغذیه موثر هستند، کمک کند. 

از این رو او می خواهد علل سوء تغذیه را که با عدم تعادل در روده ارتباط دارند بیشتر درک کند. کودکانی که از گرسنگی رنج می برند ممکن است حتی پس از آنکه رژیم غذاییشان به حالت طبیعی برگردد با مشکلات سلامتی دست و پنجه نرم کنند. بیل گیتس تاکید کرد که راه حل این مشکل بدست آوردن درک درستی از میکروبیوم روده انسان بوده تا دانشمندان بتوانند برای عدم تعادل میکروبیوم روده انسان راهکارهای جدید طراحی کنند.

مکمل های پروبیوتیک در آینده می توانند علاوه بر سوء تغذیه به رفع مشکلات دیگری از جمله آسم، چاقی، بیماری های خودایمنی و آلرژی ها کمک کنند. باتوجه به مطالعات جدید درمورد فواید سلامتی پروبیوتیک ها، بیل گیتس معتقد است که آنها می توانند ماده اصلی برای رفع سوء تغذیه به خصوص در کشورهای جهان سوم که گرسنگی و قحطی مسئله شایعی است، باشند.

پروبیوتیک ها باکتری های مفیدی هستند که ثابت شده در سلامتی انسان به خصوص روده ها تاثیر بسزایی دارند. آنها معمولا در برخی مواد غذایی مانند ماست وجود دارند اما بیشتر به صورت مکمل مورد استفاده قرار می گیرند.