با پایان فصل زمستان و آغاز فصل بهار در یک تجربه مشترک انسان بیش از هر زمان دیگری متوجه افزایش احتمال ابتلا به سرماخوردگی میشود و گاهی این احتمال تبدیل به یک اتفاق شده و ما درگیر بروز سرماخوردگی در خود و نزدیکانمان در فصل بهار میشویم.
به جز در نوزادان، سرماخوردگی در کودکانی که سالم هستند، خطرناک نیست. سرماخوردگی معمولا بدون درمان خاصی ظرف چهار تا 10 روز برطرف می شود. از آنجا که از تعداد زیادی از ویروس ها می توانند باعث ابتلا به سرماخوردگی شده و البته هر روز هم بر شمار این ویروس ها اضافه می شود، کودکان هرگز در مقابل همه ویروس های سرماخوردگی مقاومت پیدا نمی کنند.
راه های جلوگیری از ابتلای کودکان به سرماخوردگی بهاری:
سرماخوردگی به عنوان یک ویروس اصلی ترین منبع انتشارش تماس و ارتباط بین انسان ها است به خصوص درکودکان که سیستم ایمنی کم توان تری دارند.
درمان سرماخوردگی در کودکان
سرماخوردگی بهاری یا سرماخوردگی ساده کودکان معمولا خود به خود و بدون درمان پزشکی خاص بر طرف می شود. درمان های اصلی این نوع سرماخوردگی شامل موارد زیر است:
به طور کلی هر اتفاق و تغییری میتواند روی جسم و روان ما تاثیرگذار باشد. به طور مثال بسیاری از افراد در فصل بهار دچار حساسیت فصلی میشوند و همین امر زمینه را برای افسردگی در آنها ایجاد میکند یا گاهی تغییر فصل موجب نامنظم شدن خواب شده و این موضوع روی مغز و انتقال دهندههای عصبی انسان تاثیر میگذارد.همچنین در فصلهای مختلف، انسانها ممکن است دچار افسردگی شوند و با پایان آن فصل به شرایط عادی باز گردند؛در فصل زمستان و بهار احتمال مشاهده علائم مربوط به زوال عقل و اختلال شناختی نسبت به دو فصل تابستان یا پاییز بیشتر است که این موارد نشان از تاثیر بالای تغییرات فصلی بر سلامت روان انسانها دارد.
علائم و علت افسردگی بهاری
برای بیشتر افراد این دوره(افسردگی) در آغاز فصل بهار یا پاییز شروع شده و در پایان فصل به حالت عادی بر میگردند. از علائم این نوع از افسردگی در بهار میتوان به از دست دادن علاقه، اختلالات خواب، تغییر در اشتها، تغییرات وزن و پریشانی یا اضطراب اشاره کرد.علت دقیق افسردگی فصلی شناخته شده و مشخص نیست و احتمالا میتواند ناشی از تغییرات هورمونی باشد. از طرفی برخی معتقدند به خاطر تغییر در دریافت مقدار نور خورشید در طول ماههای مختلف، خلق و خوی افراد به هم میریزد.
نشانههای بروز این نوع از افسردگی
در مجموع می توان به احساس افسردگی در زمانی طولانی مدت، احساس بیارزشی، احساس ناامیدی، انرژی کم و کندی، مشکل داشتن با خواب، تغییر در وزن یا اشتها، دشواری در تمرکز، همچنین افکار مرگ یا خودکشی به عنوان نشانه های بروز این نوع افسردگی اشاره کرد.با وجود آنکه مردان مبتلا به افسردگی فصلی ممکن است علائم بیشتری را تجربه کنند، اما زنان بیشتر به این اختلال تشخیص داده میشوند. همچنین جوانان بیشتر از بزرگسالان دچار افسردگی فصلی میشوند و ژنتیک ممکن است در افسردگی فصلی نقش داشته باشد. زیرا افراد مبتلا به این اختلال بیشتر احتمال دارد که بستگان افسرده داشته باشند.افسردگی فصلی که اختلال تاثیرپذیری فصلی (SAD) هم نامیده میشود، حالتی است که هر ساله در یک زمان مشخص رخ میدهد و بطور معمول در پاییز یا زمستان آغاز میشود و در بهار یا اوایل تابستان پایان مییابد.
© ۱۳۹۷ - تمامی حقوق این وبسایت مربوط به زیست تخمیر و محفوظ است.