هدف: درمانهای فعلی برای رینیت آلرژیک(AR) ممکن است عوارض جانبی نامطلوبی داشته باشد که میتواند کیفیت زندگی را تحت تأثیر قرار دهد. میتوان از پروبیوتیک ها به عنوان جایگزین در این بیماران استفاده کرد. هدف این مطالعه ارزیابی اثر پروبیوتیکهای افزودنی بر علائم و کیفیت زندگی بیماران است.
روشها: در این کارآزمایی بالینی تصادفی متقاطع، بیماران مبتلا به رینیت آلرژیک مقاوم مشارکت داشته اند. هر بیمار به مدت 8 هفته بودزوناید همراه با مکمل پروبیوتیکی (فمی لاکت) (BP) یا بودزوناید همراه با دارونما(B) دریافت کردند و سپس برای 8 هفته دیگر بطور معکوس عمل شد. یک دوره 8 هفته ای نیز بدون درمان سپری می شود. نتیجه اولیه تغییر در فرم کوتاه امتیاز ارزیابی سلامتی 36 موردی(SF-36) بود. پیامدهای ثانویه به وسیله پرسشنامه های آزمون پیامد سینوسی-بینی-22(SNOT22) و آزمون کنترل رینیت آلرژیک و آسم(CARAT) ارزیابی شدند.
نتایج: 152 نفر از بیماران(6/7 ± 1/30) مطالعه را به پایان رساندند. امتیاز SF-36 در هر دو گروه نسبت به مقادیر پایه بهبود داشت. درمان با BP موثرتر از درمان صرف با B بوده است. D کوهن و تعداد مورد نیاز درمانی برای مقیاسهای مؤلفه فیزیکی SF-36 به ترتیب 40/0 و 77/10 بود. این مقادیر برای مقیاسهای مولفه ذهنی به ترتیب 33/0 و 61/12 بود. علاوه بر این، درمان BP کاهش بیشتری در امتیاز SNOT-22 و CARAT نشان داد.
نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که افزودن پروبیوتیکها به بودزوناید به صورت قابل توجهی کیفیت زندگی را در بیماران رینیت آلرژیک ارتقا می بخشد. با این حال، وضعیت بالینی این بیماران ممکن است چندان بیانگر بیماران رینیت آلرژیک در جامعه نباشد. توصیه به انجام مطالعات بیشتر میشود.
کلمات کلیدی: پروبیوتیک ها، رینیت آلرژیک، کیفیت زندگی، SF-36، SNOT-22، CARAT
© ۱۳۹۷ - تمامی حقوق این وبسایت مربوط به زیست تخمیر و محفوظ است.