بیماریهای التهابی روده
بیماریهای التهابی روده در ۲۰ سال گذشته بسیار افزایش یافته و جزو بیماریهای مزمنی هستند که افراد مختلف به آن مبتلا میشوند. آمارها میگوید از هر صد هزار ایرانی ۴۵ نفر به بیماریهای التهابی روده دچار هستند و این بیماریها شامل کولیت اولسروز و کرون می باشد. این بیماریها با عوارض معمول و شایعی چون دلدرد، تغییر در اجابت مزاج، تب و کاهش وزن همراه هستند و اگر به موقع تشخیص داده شوند، درمانهای مناسب و جدیدی برای آنها وجود دارد. تا ۳۰ سال پیش خبری از بیماریهای التهابی روده در کشور نبود، اما در سالهای اخیر این بیماری ها شیوع پیدا کرده و تخمین زده میشود بیش از ۴۰ هزار نفر در کشور دچار بیماریهای التهابی روده باشند.
بیماریهای التهابی روده زمانی فرد را درگیر میکند که وی استعداد ژنتیکی داشته باشد و در مواجهه با عوامل محیطی برای ایجاد بیماری نیز قرار بگیرد.
عواملی که می توانند شدت بیماریهای التهاب روده را افزایش دهند یا افراد را در معرض این بیماری قرار دهند شامل سیگار کشیدن، چاقی، کمتحرکی و مصرف بیش از حد آنتیبیوتیکها است.
درمان کامل یا عود بیماری
اگر بیماری التهابی روده با درمان به موقع و با داروی مناسب کنترل شود، علائم بیماری از بین میرود، بیمار احساس بهبود و سلامت دارد و دفع بیمار طبیعی میشود. به علاوه دیگر بیمار تب نمیکند و درد شکم نیز از بین میرود.
وقتی بیمار بدون دستور پزشک معالج، داروهایش را قطع یا کم کند ممکن است علائم بیماری دوباره عود کند. در واقع از بین رفتن علائم بالینی، طبیعی شدن آزمایشها و بهبود مخاطی روده در کولونوسکوپی و بیوبسی نشان از بهبودی کامل بیماری دارد. اصولا پیشگیری از عود مجدد بیماری در اغلب موارد به دقت نظر و اهمیت دادن خود بیمار به درمانش، تجربه پزشک و مصرف مکمل هایی که به همین منظور تولید شده اند بستگی دارد.
غذای مناسب رودههای بیمار
در بیمارانی که بیماری التهابی روده در آنها کنترل شده باشد رژیم غذایی خاصی نیاز نیست. ولی در بیمارانی که اسهال شدید یا اسهال خونی دارند مصرف مایعات پیشنهاد میشود. همچنین در بیمارانی که حساسیت به شیر و فرآوردههای آن دارند، لازم است از شیر کم لاکتوز یا ماست استفاده کنند.
بهعلاوه توصیه میشود بیماران مبتلا به کرون از یک رژیم غذایی کم فیبر استفاده کنند. هدف از این رژیم غذایی به حداقل رساندن درد شکم ناشی از فشار مرتبط با هضم غذاهایی با فیبر بالا و همچنین جلوگیری از انسداد روده است. همچنین قطع یا مصرف نکردن دخانیات الزامی است.
حفظ بیماری در فاز خاموشی
روش درمانی بیماریهای التهابی روده بر اساس خاموش کردن بیماری فعال یا نگهداری بیمار در حالت خاموشی بیماری است. در همه بیماریها از جمله بیماری های التهابی روده پزشکان از داروهایی استفاده میکنند که حداقل عوارض و حداکثر فایده را داشته باشند. همچنین در فاز خاموشی بیماری، پزشکان با تجویز مکملها و داروهایی که از عود مجدد بیماری جلوگیری می کنند، سعی در حفظ شرایط سلامتی بیمار دارند.
به عنوان مثال محصول فمی لاکت، پروبیوتیکی حاوی سویه های مختلف باکتریایی می باشد که علاوه بر کاهش علائم بیماری های التهابی روده، در جلوگیری از عود مجدد این بیماری ها و حفظ سلامتی بیماران بسیار موثر است.
© ۱۳۹۷ - تمامی حقوق این وبسایت مربوط به زیست تخمیر و محفوظ است.